Werkgevers bij de hand nemen tijdens de Corona-crisis

Op 17 maart 2020 heeft de Rijksoverheid naar aanleiding van het Coronavirus een noodpakket gepresenteerd waarin onder andere de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) wordt aangekondigd. Opvallend is dat er berichten in de media verschijnen van bijvoorbeeld arbodienstverleners die aangeven dat werkgevers niet op de hoogte zijn van het aangekondigde noodpakket. Ook zien we berichten van verzekeraars die geen verzuim en/of ziektewet verzekering meer willen aanbieden of zeer stringent optreden tijdens het acceptatieproces. Dit heeft er alles mee te maken dat door alle Corona toestanden er voor veel werknemers momenteel geen, of in ieder geval minder, werk meer is. Zodoende worden er veel ziektemeldingen gedaan bij arbodiensten, uitvoerders en verzekeraars omdat er werkgevers zijn die hier (on)bewust op zouden aansturen. Dit wordt veelal gedaan uit ‘onwetendheid’ met de tijdelijke noodmaatregel. Het gevolg hiervan is dat er een ‘oneigenlijke’ schadelast ontstaat wat weer mogelijke andere consequenties kan hebben. Daarnaast komen we ook tegen dat de volgende vraag werkgevers enorm bezighoudt: ”Heb ik een loondoorbetalingsplicht bij ziekte voor de uren die vallen onder de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud?”

Er is momenteel (begrijpelijk!) veel onrust bij werkgevers die mogelijk in hun continuïteit/bestaan worden bedreigt. We worden immers allemaal geconfronteerd met een onwerkelijke situatie en daar wordt vervolgens naar gehandeld. En met de aangekondigde verscherping van de maatregelen van heden (23 maart 2020) wordt de situatie steeds zwaarder. Juist in deze onzekere situatie kan er het verschil worden gemaakt door een adviseur die de werkgever kan informeren, adviseren én begeleiden. Dit alles om de onrust deels weg te nemen en waar mogelijk de klant te behoeden voor de directe continuïteitsdreiging c.q. faillissement.

Hierin ligt een belangrijke rol voor de Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI) om werkgevers te adviseren en bij te staan. Een RADI kan als inzetbaarheidsdeskundige werkgevers erop wijzen dat er een noodpakket is gepresenteerd en waar nodig betreffende werkgever wegwijs maken in de verschillende maatregelen én loketten. Mede gesteund door de RADI Beroepsfederatie, het grootste en onafhankelijke beroepsnetwerk van professionals, kunnen we in ieder geval richting geven aan de werkgever en helpen de Corona-crisis door te komen en gezamenlijk verder te kijken.

Wij helpen werkgevers én werknemers bij diverse onderwerpen omtrent de Corona-crisis. Als sociaal juridisch- en RADI-adviseur weten we u op een juiste manier bij te staan. Wij zijn bereikbaar via de volgende contactgegevens:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06-29124334
WhatsApp: 06-29124334

Ook werken wij in deze crisisperiode met de moderne technische middelen zodat we onze relaties op een optimale manier kunnen bijstaan en helpen.

Blijf gezond en hopelijk komt er spoedig licht aan het einde van de tunnel.

Classen Consultancy ondersteunt u bij sociaal juridische vraagstukken 


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.